KONUSUR FORUM | islami ilimler, dini ve genel kültür, edebiyat ve paylaşım ortamı

Tam Versiyon: Unutulan Sünnet..
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
evet bu konuda herkes bildiği sünnetleri bizİmle paylaşırsa çok güzel olur... :ok

-Ayakkabıyı giymeden önce ters çevirmek
-Tırnak kesmeye şehadet parmağından başlamak ....

Resulullah (sas) efendimiz buyuruyor : ümmetin fesada uğradığı bir zamanda kim benim sünnetime sarılırsa ona 100 şehit sevabı vardır...
Duada eller sünnet üzere açılmıyor.
-Aile efrâdınla, kardeşlerinle bir araya geldiğinde veya yanlarından ayrılırken onlara selâm ver, gönüllerini hoş tut. Her zaman selâm vermeyi ihmal etme

-Sünnet üzere, Es-Selâmu Aleyküm ve Rahmetullâhi ve berekatûhu” lafzının tümüyle selâm vermeli, “hayırlı sabahlar” vb. gibi sözlerin selâmın yerini almasına izin vermemelidir

-Cesaretli olmalıdır. Kendi aleyhine de olsa hakkı söylemekten çekinme. Kimden gelirse gelsin nasihata karşı açık ol ve onu reddetme.

-Öfke ve öfkeye yol açan durumlardan sakın. Kızdığında şeytandan Allah’a sığınmakta geç kalma.

-Kimseyi sevimsiz bir yüzle karşılama. İnsanlara ve hayvanlara karşı merhametli ol ki, Allah da sana merhamet etsin.

-Kötü ve uygunsuz, söz ve davranışların tümü terkedilmeli, özellikle toplum içindeyken yumuşak ve alçak bir sesle konuş.

-Sana karşı kötülükte bulunana, iyilikle davranarak onu bağışla.
güler yüzlü olmak bu durum ayrıca sadakadırda
su içmeye bismillah ile başlamak 3 yudumda içmek ve elhamdulillah demek
yemekte kendi önünden yemek
sahi yemek dedim peygamber efendimiz üzüm yerken iki üzüm tanesini birden alırmış
üzümü çok severimde
yemeği tek bir kaptan yemek....şimdi bu sünnet tamamen unutuldu
yemekte konuşulmaz denir????????ne derece doğrudur bigisi olan..
arkadaşlar bence bunların çoğu unutulan değil bilinmeyen sünnetler.
tamam o zaman herkes bildiği sünnetleri yazsın ve herkes öğrensin....
birbirimize katkıda bulunalım..

bir tane daha söyleyeyim.. kıyafeti sağdan giymeye başlayıp soldan çıkarmak..

evet yemeği bir kaptan yemek sünnet ama bildiğim kadarı ile yemek esnasında konuşmamak yemek adabından...
selam ve dua ile.
çıplak ayakla namaz kılmamak...
abdestte ayakları 3 kez yıkamak...
yemeklerden önce ve sonra elleri yıkamak,
suyu oturarak üç yudumda içmek,
akşamları ışık açıldığında perdeleri örtmek,
abdestten aldıktan sonra sudan üç yudum içmek....
bunu duydum ben acaba doğrumu bilgisi olan????????
Sayfa: 1 2
Referans URL