KONUSUR FORUM | islami ilimler, dini ve genel kültür, edebiyat ve paylaşım ortamı

Tam Versiyon: Kainatta tesadüfe yer yok
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Medine'de ilk konak

Medineye girişte herkes heyecanla Peygamberimizi evinde misafir etme yarışına girmişti. Ancak O(sav) bütün taleplere karşılık :" Devenin yularını serbest bırakın çünkü o memurdur" buyurmuş ve ikamet işini kaderin hükmüne bırakmıştı. Mübarek binek Kasva adım adım Medine'de yürürken arkasında bir insan seli oluşmuş merakla duracağı yeri bekliyorlardı.

Her davet karşısında "onun yolunu serbest bırakın çünkü o memurdur" tekrarlıyordu. (rivayetlere göre bu ifade tam 7 kere tekrarlanmıştır.).

Derken Kasva bir evin önünde durdu etrafına bakınıyordu. Sonra braz hareket edip yürüdü. Ardındanda ilk geldiği yere geri döndü. Anlaşılan o, üzerine yüklenen tarihi misyonunu eda edebilmek , kaderin kendisine çizdiği rolü yerine getirmek için çabalıyordu. Bir müddet daha bekledi ve daha sonrada orada durup çöküverdi.

( burası Sehl ve Süheyl adındaki iki yetim delikanlıya ait bir arsa idi)

Ensar ve muhacir birbirine bakıyordu Efendimiz'in konaklayacağı yer belli olmuştu. Ebu Eyyub Halid İbn Zeyd'in yanaklarında sevinç gözyaşları damlıyordu çünkü devenin çöktüğü yere en yakın olan ev onun eviydi.

Allah rasulu kısa bir konuşmadan sonra "Öyleyse haydi senin evinde konaklayalım " buyurdu.

Bu evin bir başka özelliği daha vardı ...asırlar öncesinden kalma bir özellik

Tubba meliki Ebu Kerb daha önce işgal etmek maksadıyla geldiği bu kutlu şehre şimdi bir ev inşa ediyordu. Bu yabancıya merakla bakan Medine halkına şu teslimiyet dolu cvp geldi

"Ben kadim kitaplarda gördüm ki çok geçmeden Faran dağlarının arasından bir nebi zuhur edecek ve bu Peygambere Mekke kapılarını açıp sahip çıkmadığı gibi birde çok haşin davranacak. O peygamber çok geçmeden bu beldeyi terk etmek zorunda kalacak. Sonrasında ise buraya Medineye hicret edecek.

İşte ben O nebi hicretle buraya geldğinde içinde kalsın diye bugunden O'nun evini inşa eidyorum."

İşte Medinedeki ilk konak ve ayrıntılarda gizli olan bir lütuf ...çok etkileyici gerçekten.... görmeden böyle bir bağlılık ve karşılığı

Allah(c.c) onun samimi ve yürekten bu gayretini boşa çıkarmamıştı o evde Allah rasulü ağırlanıyordu :)
çok önemli bir konuya değinmişsin gülserencim;kainatta tesadüfe yer yok...her şey tamamen bir tevafuk yani denk getirilme sonucu meydana geliyor bu şekilde düşününce insanın kafasında herşey zaten kendiliğinden yerine oturuyor
hoş geldin gülseren:):)

güzel yazı :ok

ömer Yazan:
hoş geldin gülseren:):)

hoşbulduk ama nereye :)

bu arada kaynak yazayım unutmuşum "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı"

Güzel bir yazı..
Bununla ilgili bir sözü de ben aktarmak istiyorum.Geçenlerde Beşinci Boyut programında duymuştum ve çok etkilendim.
"Hak kuluna hayır murad edince sebebini yaratır, işini kolaylaştırımış."
Bazı insanların tesadüf olarak nitelendirdiği olaylar aslında tamamen tevafuk..Rabbin senin için diliyor ve oluyor..

özlem Yazan:
çok önemli bir konuya değinmişsin gülserencim;kainatta tesadüfe yer yok...her şey tamamen bir tevafuk yani denk getirilme sonucu meydana geliyor bu şekilde düşününce insanın kafasında herşey zaten kendiliğinden yerine oturuyor

gerçekten öyleymiş...

Referans URL