KONUSUR FORUM | islami ilimler, dini ve genel kültür, edebiyat ve paylaşım ortamı

Tam Versiyon: Allah melekleri neden yaratmıştır?
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
bir arkadaş bana sordu, ama ben cevab veremedi.

biliyorsak söyleyelim, bilmiyorsak öğrenelim.
Evet, izzet, azamet ister ki, esbab perdedâr-ı dest-i kudret ola aklın nazarında. Fakat vahdet ve celâl ister ki, esbab ellerini çeksinler tesir-i hakikîden.

bu cumle herhalde bu soruya uygun cevap olur,,,
konuşur dalga mı geçiyosun. biz cahil insanlarız ne bu böyle esbab bilmem perdedar
özetle; BİŞEY Mİ DEDİN?
Evet, izzet, azamet : Allah'ın Azameti ve izzeti,
esbab: sebebler
perdedâr-ı : perdesi
dest-i : eli
kudret: Güç kuvvet, herşeye kadir olması
aklın : akıl
nazarında: aklında fikrinde bakısında vs vs vs
vahdet : Allah'ın bir olusu
celâl : Allah'ın diğer sıfatı
ister ki: istemek
esbab : sebep
ellerini: ellerini
çeksinler: çekmek, uzatmamak
tesir-i: etki, vs vs
hakikîden: hakiki,
___

zü'hayal Yazan:
konuşur dalga mı geçiyosun. biz cahil insanlarız ne bu böyle esbab bilmem perdedar
özetle; BİŞEY Mİ DEDİN?

bazen öyle cümleler kurmak gerek ki, bir kitabı bir cumlede anlatsın, ve soylediğin kişiye şok tesiri yapsın,
bunun haricinde bişey demedim,

dalga gecmiyorum,
siz cahil degilsiniz, ben bunu sizden daha iyi biliyorum,
esbab mesbab gibi kelimeler kullanılmalı ki,yitirilmiş degerlerimiz tekrar geri gelsin, toplum televole kültüründen 3-5 kelime dagarcıgından kurtulsun, insanların seviyesini yükseltme şeridinde gayret gostermezsek insanlarımız duygu ve dusuncede kısır ve nakıs (eksik) kalacaktır,

özetle: birşey demeye calıstım ama, diyemediğimi anladım...

konusur Yazan:
bazen öyle cümleler kurmak gerek ki, bir kitabı bir cumlede anlatsın, ve soylediğin kişiye şok tesiri yapsın,
bunun haricinde bişey demedim,

dalga gecmiyorum,
siz cahil degilsiniz, ben bunu sizden daha iyi biliyorum,
esbab mesbab gibi kelimeler kullanılmalı ki,yitirilmiş degerlerimiz tekrar geri gelsin, toplum televole kültüründen 3-5 kelime dagarcıgından kurtulsun, insanların seviyesini yükseltme şeridinde gayret gostermezsek insanlarımız duygu ve dusuncede kısır ve nakıs (eksik) kalacaktır,

özetle: birşey demeye calıstım ama, diyemediğimi anladım...

kişi anlamadığı bir cümle karşısında şok olmaz. bizim nesil tek kelimeyle karşısındakini felç edecek birikim ve yeteneğe sahip değil kaldı ki. ne savaş görmüşüz, ne sürgün..

ayrıca sen de hak vereceksin. gün içinde özellikle nette her bilgi çok çabuk tüketilir. kimse bilginin üzerinde uzun uzun duramıyor. dolayısıyla insanlara inancını anlatmayı meslek edinmiş kişiler dillerini sadeleştirmek zorundadır. kimse zor anlaşılan metinleri televole diline tercih etmeyecektir.

özetle:daha açık anlaşılır bilgi verelim ki daha çok kişi yazdıklarımız hakkında düşünebilsin. bu kolaycılık değil zamanın gereğidir. fazla duygusal yaklaşmamak lazım. çürüme, yozlaşma, değerlerin kaybı v.s gibi

saygılar

Alıntı:
kişi anlamadığı bir cümle karşısında şok olmaz. bizim nesil tek kelimeyle karşısındakini felç edecek birikim ve yeteneğe sahip değil kaldı ki. ne savaş görmüşüz, ne sürgün..

şimdi sayın zuzu,
bu durumdan üzülmemek, ve buna care bulmamak, insanları oldugu gibi bırakmak, meraka davet etmemek, vs vs vs,
şimdiye kadar tecrubelerime dayanarak soyluyorum,
insanlara boyle cumleler kurarak cevap verip, boyle cumleleri sonradan acıkladıgınız zaman, insanlarda daha fazla tesir ettiğini gordum...

ama siz derseniz ki ben, normal yalın bir şekilde anlatarak insanları etkileyebiliyorum, bunada bişey demem,

belkide bir deneseniz, aldıgınız sonuclar sizide boyle edebi cumleler kullanmaya sevk edebilir,

Referans URL